Legal IQ

MCQs For law Entrance

Directions (Qs. 1-10): Choose the sentence that is grammatically correct.
1. (a) A few judges have cut short their vacation to clear a long pending cases.
(b) A few judges have cut short vacation to clear the long pending cases.
(c) A few judges has cut short its vacation to clear the long pending cases.
(d) A few judges have cut short their vacation to clear the long pending cases.

2. (a) Where’s Hari? Here is he, right in front of us!
(b) Where’s Hari? Here he is, right in front of us!
(c) Wheres’ Hari? He is here, right in front of us!
(d) Where’s Hari? Is he here, right in front of us!

3. (a) Customs officer’s do not allow passenger to carry banned items into or out of the country.
(b) Customs officers does not allow passengers to carry banned items into or out of country.
(c) Customs officers do not allows passengers to carry banned items into or out of country.
(d) Customs officers do not allow passengers to carry banned items into or out of the country.

4. (a) Neither this nor that machine is working.
(b) Neither this nor that machine are working.
(c) Neither this and that machine is working.
(d) Neither this but that machine is working.

5. (a) I shall be doing a MBA online, and continue with my present job.
(b) I shall do a MBA online, and continue with my present job.
(c) I shall do an MBA online, and continue with my present job.
(d) I shall do an MBA online, but continuing with my present job.

6. (a) As soon as I boarded the train, I realized that I left my wallet at home.
(b) As soon as I boarded the train, I realize that I had left wallet at home.
(c) As soon as I board the train, I realized that I leave my wallet at home.
(d) As soon as I boarded the train, I realized that I had left my wallet at home.

7. (a) We can take either the morning flight nor the one in the afternoon.
(b) We can take neither the morning flight or the one in the afternoon.
(c) We can take either morning flight or the one in afternoon.
(d) We can take either the morning flight or the one in the afternoon.

8. (a) The management have promised that it will consider my appeal.
(b) The management has promised that it will consider my appeal.
(c) The management has promise that they will consider my appeal.
(d) The management has promised that it will considered my appeal.

9. (a) Tourists must follow the norms set upon the country they visit.
(b) Tourists must follow norms set by country they visit.
(c) Tourists must follow the norms set by the country they visit.
(d) Tourists must follow the norms set by the country they visits.

10. (a) An important file, along with two uniforms, are missing from the police station.
(b) A important file, along with two uniforms, is missed from the police station.
(c) An important files, along with two uniforms, are missing from the police station.
(d) An important file, along with two uniforms, is missing from the police station.


Answers: 1.(d), 2.(b), 3.(d), 4.(a), 5.(c), 6.(d), 7.(d),  8.(b), 9. (c), 10.(d)


The answers are suggestive. Kindly verify from the basic documents and recommended text book in case of doubts.

Leave a Comment