Legal IQ

MCQs For Law Enterance – CLAT 2016

Directions (Qs. 1-10): Fill in the blanks by choosing the most appropriate option:

1. The method and practice of teaching is called…………….
(a) philately
(b) pedagogy
(c) training
(d) paediatrics.

2. I like reading journals…………….novels.
(a) most than
(b) more than
(c) the best
(d) the less than.

3. There isn’t…………….water in the overhead tank.
(a) little
(b) some
(c) any
(d) lot of.

4. A thief does not…………….the door.
(a) knock
(b) knock at
(c) knock on
(d) knock to.

5. They always give the available seats to…………….comes.
(a) whoever
(b) whichever
(c) whom
(d) whomever.

6. A fire broke…………….in the neighbourhood.
(a) out
(b) away
(c) off
(d) from.

7. Professor Ahmed……………. teaching us……………. August 2012.
(a) had been, since
(b) has been, since
(c) was, for
(d) has been, for.

8. It’s unfortunate that he died…………….cancer.
(a) by
(b) from
(c) of
(d) with.

9. There is a lot of work…………….hand. Let’s cancel…………….picnic.
(a) on, a
(b) in, a
(c) in, the
(d) upon, the.

10. If you promise……………. angry with me, I’ll tell you what I broke.
(a) not get
(b) not getting
(c) get not
(d) not to get.


Answers: 1. (b), 2. (b), 3. (c), 4. (b), 5. (a)
, 6. (a), 7. (b), 8. (c), 9. (c), 10. (d)

Leave a Comment